21 november 2018 20:30 uur

Laurenscantorij
Codarts Kamerorkest
Wiecher Mandemaker - dirigent
Igor Gruppman - dirigent
Lawrence Power - altviool
Hayo Boerema - orgel
met slagwerk en vocale solisten

Laurenskerk, Rotterdam

Een concert ter gelegenheid van een heuglijk feit: vijftig jaar geleden werd de restauratie van de Laurenskerk voltooid. De gewelven van de grote kerk zorgen voor een prachtige akoestiek die uniek is in Rotterdam. Dat hoor je meteen als je in deze ruimte luistert naar koormuziek en orgelklanken. Maar ook werken voor strijkers klinken hier verrassend mooi.

Vanuit de wens een veelzijdig programma te laten horen, met als centraal werk Hayo Boerema’s Messe Solennelle, benutten we de warme banden met Codarts, de Doelen en natuurlijk de Stichting Laurenskerk zelf. Samen presenteren wij dit concert om de afgelopen 50 jaar te markeren. Hayo Boerema voegde een altviool toe aan de bezetting van zijn mis, want als speciale gast treedt een wereldberoemde altviolist aan: Lawrence Power.

Voorprogramma

Voorafgaand aan het concert zal de Rotterdamse stadsbeiaardier Richard de Waardt samen met zijn collega Boudewijn Zwart en altvioliste Karin Dolman de compositie “Cadenzas and Songs” voor beiaard en altviool van Leo Samama in première brengen op de toren van de Laurenskerk Rotterdam. Het muziekstuk zal tussen 20:00u en 20:20u tweemaal gespeeld worden, waarbij de altvioliste versterkt vanuit de toren over het kerkplein klinkt. Het is voor het eerst dat in Nederland een stuk voor deze combinatie van instrumenten wordt geschreven dan wel uitgevoerd.

In samenwerking met Laurenskerk, Codarts, de Doelen en International Viola Congress

Bestel kaarten via:

https://www.dedoelen.nl/agenda/16007/met_Lawrence_Power_altviool/Laurenscantorij_en_Codarts_Kamerorkest/

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier