25 juli 2021 20:00 uur

Laurens Collegium
Cappella Amsterdam
Consensus Vocalis
Daniel Reuss - dirigent
DoelenEnsemble

Videoconcert

Onze tijd hunkert naar verlossing. De Amerikaanse componist Sarah Kirkland Snider schiep met haar Mass for the Endangered (2018) een lijflied voor een wereld in crisis. Samen met dichter en librettist Nathaniel Bellows herijkte ze de katholieke mis: niet een mannelijke godsfiguur moeten wij om interventie en vergeving bidden, maar de natuur. Kirkland Sniders Mass is tegelijkertijd een viering en een elegie: voor de dieren, de planten, de insecten en de planeet zelf. De uitvoering is in deskundige handen van Daniel Reuss en zijn Cappella Amsterdam, bijgestaan door het Doelen Ensemble.
 
Ongelooflijk maar waar: de Mass is pas Kirkland Sniders eerste grootschalige koorwerk. Als kind en scholier zong Kirkland Snider in hoog aangeschreven jeugdkoren en ze verbindt de eeuwenoude Europese koortraditie – haar eigen herinnering aan de requiems van Mozart, Brahms en Fauré, maar ook renaissancepolyfonie – met hedendaagse Amerikaanse muziek van onder meer David Lang. Het effect is adembenemend.

Hierna voert een instrumentale improvisatie naadloos naar een meditatieve coda: Mahlers intieme lied Ich bin der Welt abhanden gekommen in het 16-stemmige arrangement van Clytus Gottwald, gezamenlijk gezongen door de drie koren.

Dit videoconcert is tot 31 augustus 2021 te bekijken.

> bekijk trailer Koorbiënnale

Bestel kaarten via:

> naar kaartverkoop

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier