15 september 2021 19:30 uur

Laurens Collegium - koor
Wiecher Mandemaker - dirigent
dubbel blaaskwintet

Laurenskerk, Rotterdam

Peter de Grote liet zich bij de bouw van Sint Petersburg door het Amsterdam van de Gouden Eeuw inspireren, waar de geest van Sweelinck tijdens zijn bezoek nog rondwaarde. In dit Sweelinck- én Stravinskyjaar 2021 extra aandacht voor deze jubilarissen.

In 1942/43 bezoekt Igor Stravinsky in Los Angeles een boekenwinkel. Hij stuit op een aantal missen van Mozart, neemt ze mee en bestudeert ze. “Toen ik die zoete opera-achtige ‘rococozonden’ doorspeelde, wist ik dat ik zelf een mis moest schrijven, maar dan een echte”, aldus Stravinsky. En wat volgens Stravinsky een echte mis is: eentje die ook daadwerkelijk liturgisch gebruikt kan worden. Hoe zo’n mis van een van de belangrijkste componisten uit de 20ste eeuw klinkt, dat laten wij je graag horen.

“Al diverse malen zongen wij in het Gergiev Festival. Er brandt een heerlijk artistiek vuur als de maestro in de stad is. Daar zijn we graag bij, dit keer met een eigen programma”, aldus dirigent Wiecher Mandemaker.

Het concert duurt vijf kwartier en is zonder pauze. Voor dit concert is geen coronatoegangsbewijs nodig. Er dient anderhalve meter afstand gehouden te worden. De deuren gaan drie kwartier voor aanvang open.

Bestel kaarten via:

> Gergiev Festival

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier