10 april 2022 10:30 uur

Laurenscantorij & Laurensorkest
Wiecher Mandemaker - dirigent
Kinder- en Jeugdkoor Young Voices
Stephan Adriaens - Evangelist
Wiard Witholt - Jezus
Martha Bosch - sopraan
Elsbeth Gerritsen - alt
Jeroen de Vaal - tenor
Pieter Hendriks - bas
Hayo Boerema - hoofdorgel
Harold Schorren - voorganger

Laurenskerk, Rotterdam

Gratis toegang, geen kaartjes nodig, collecte na afloop

Deel I begint om 10.30, deel II om 13.30 uur. De kerk gaat om 9.00 uur 's ochtends open. Het is druk in de stad vanwege de marathon. Voor bereikbaarheid van de Laurenskerk, zie rotterdamonderweg.nl/marathon.

Onze Matthäus is anders dan andere uitvoeringen in het land: vrij toegankelijk voor jong en oud, in een monumentale kerk, als onderdeel van een kerkdienst op Palmzondag, met momenten waarop je zelf kunt meezingen. Deze vorm is niet nieuw. De Laurenscantorij voert de Matthäus al jarenlang op deze manier uit, zoals wij ook Bachs cantates laten klinken tijdens cantatediensten. De Matthäus is door Bach zelf voor een kerkdienst geschreven. Zo beleef je de muziek pas echt goed.

Wie deze vorm wil ondersteunen, kon stoelen adopteren en verzekerd zijn van een plaats op rij 3 t/m 10. Voor de goede orde: wie een stoel heeft geadopteerd, wordt verzocht zich tussen 9.45 en 10.10 te melden bij de infostand. Vrienden in de categorie Orgelpunt krijgen voorrang bij de placering, mits zij tijdig adopteren. Naast rij 3 t/m 10 zijn op rij 1 enkele stoelen gereserveerd, voor dienstdoende kerkenraadsleden en de dirigent.

> livestream deel 1

> livestream deel 2

> liturgie

 

Alle stoelen op rij 3 t/m 10 zijn inmiddels geadopteerd. Maar alle andere plekken in de kerk zijn beschikbaar voor iedereen die wil komen luisteren. U hoeft hiervoor geen kaartjes te kopen of te reserveren, maar u kunt gewoon naar de kerk komen. De dienst met Matthäus is gratis toegankelijk.

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier