kijk & luister

De kracht van koormuziek ervaar je vooral in een live optreden. Opnames doen de herinnering aan waardevolle momenten herleven. Doe je oordoppen in en geniet!

hohe messe

Beluister delen uit de Hohe Messe, opgenomen in de Laurenskerk. Op zaterdag 8 oktober 2016 vierde de Laurenscantorij met het uitvoeren van Bachs Mis in b haar 50-jarig bestaan.

requiem van duruflé

Beluister het Requiem van Maurice Duruflé, opgenomen in de Laurenskerk. Dit werk staat op de cd “Maurice Duruflé: Complete Vocal Works”, de eerste cd van het Laurens Collegium en de Laurenscantorij, uitgebracht onder het label "Laurens" (LRNS1001). Op de cd staan alle koorwerken van Duruflé, opgenomen in mei 2011 in de Laurenskerk met begeleiding op het Marcussenorgel door Hayo Boerema. “Om tot in het oneindige naar te luisteren!” (Elsevier) Bestel de cd in onze webwinkel.

requiem van howells

Beluister het Requiem van Howells, opgenomen in de Laurenskerk tijdens het concert “Leiden, Lob und Liebe” op 26 juni 2015. Opname: Aad van der Waal

ich bin der welt abhanden gekommen van mahler

Beluister Ich bin der Welt abhanden gekommen van Mahler in de bewerking van Clytus Gottwald, opgenomen op 26 juni 2015.

messe solennelle van vierne

Beluister de Messe Solennelle van Louis Vierne, opgenomen in het Orgelpark op 25 september 2013 en uitgezonden door Omroep Max (Radio 4).

radio

Op Radio 4 zijn een aantal van onze concerten na te luisteren. Ga naar de website van Radio 4 en laat je verrassen door bijvoorbeeld de Chichester Psalms van Leonard Bernstein.

tv: die schöpfung

Bekijk de Brava-uitzending van het concert van het Laurens Collegium en het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Wiecher Mandemaker: Die Schöpfung van Joseph Haydn. Van het gehele concert verscheen een live dvd met twee cd’s. Bestel deze in onze webshop.

duruflé

Beluister het Requiem en alle andere koorwerken van Maurice Duruflé, opgenomen in de Laurenskerk. Dit werk staat op de cd “Maurice Duruflé: Complete Vocal Works”, de eerste cd van het Laurens Collegium en de Laurenscantorij, uitgebracht onder het label "Laurens" (LRNS1001). Op de cd staan alle koorwerken van Duruflé, opgenomen in mei 2011 in de Laurenskerk met begeleiding op het Marcussenorgel door Hayo Boerema. “Om tot in het oneindige naar te luisteren!” (Elsevier) Bestel de cd in onze webwinkel.

requiem van mozart

Beluister het Dies Irae uit het Requiem van Mozart.

radio

Op Radio 4 zijn een aantal van onze concerten na te luisteren. Ga naar de website van Radio 4 en laat je verrassen door bijvoorbeeld de Spring Symphony, op. 44 van Benjamin Britten.

agnus dei van samuel barber

Ontdek ons grootste succes op Youtube tot nu toe: het Agnus Dei van Samuel Barber.

hymnus paradisi van howells

Howells componeerde Hymnus Paradisi direct na de plotselinge dood van zijn negenjarige zoon Michael. De componist gebruikte materiaal van zijn requiem, dat hij drie jaar eerder schreef. Lange tijd bleef het werk onvoltooid en onaangeroerd. Howells beschouwde het manuscript als een persoonlijk document. Pas later werd hij ertoe gebracht het emotionele werk te publiceren. Hier vind je de allereerste uitvoering van het werk in Nederland, live opgenomen.

spring symphony & ballad of heroes

Luister terug: de live-uitzending van Radio 4 met de Spring Symphony en de Ballad of Heroes van Benjamin Britten met het BBC Scottish Symphony Orchestra.

youtube

Ontdek nog veel meer filmpjes op ons Youtubekanaal!

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier