missie

Zingen raakt de kern van het menselijk bestaan. Wie luistert naar koormuziek, staat een moment stil in de drukte van alledag. In een land dat zoekt naar evenwicht en gedeelde waarden varen wij een zinvolle alternatieve koers, die mensen diep raakt. Gretig en ambitieus nemen wij een breed, inclusief publiek mee in de wereld van de mooiste koormuziek.

lees meer

laurens vocaal

Laurens Vocaal beheert en ondersteunt de genoemde gezelschappen. De instelling is een culturele ANBI en is opgenomen in het Cultuurplan van de gemeente Rotterdam. Sinds 2021 wordt zij ook ondersteund door Fonds Podiumkunsten.

lees meer

onze koren

“Vitaal, jong, erg goed,” oordeelde de pers over onze koren. “Het koor zong virtuoos en met overgave, en was daarbij woordelijk verstaanbaar.” (NRC) De Laurenscantorij, het Laurens Collegium en het Laurens Symfonisch staan onder artistieke leiding van Wiecher Mandemaker. “Om tot in het oneindige naar te luisteren.” (Elsevier)

lees meer

team

wiecher mandemaker artistiek leider

Wiecher Mandemaker is artistiek leider van Laurens Vocaal en dirigent van onze koren. Hij is als hoofdvakdocent koordirectie verbonden aan zowel Codarts in Rotterdam als het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

lees meer

gerda ruiter zakelijk leider

Gerda Ruiter is zakelijk leider van Laurens Vocaal. Sinds 2011 is zij verantwoordelijk voor de planning, productie, financiën, communicatie en fondsenwerving.

bestuur

Koos van der Steenhoven, voorzitter
Hanna Kiewiet, secretaris
Sander Tulfer, penningmeester
Jean-Paul van Londen
Bart Bliek
Wessel Reinders

ambassadeurs

Maartje van Weegen
Eimert van Middelkoop
Philippe Herreweghe
Ton Koopman

anbi

Laurens Vocaal is door de Belastingdienst aangemerkt als een cultureel algemeen nut beogende instelling. Doneren aan culturele ANBI’s wordt door de overheid gestimuleerd met aantrekkelijke fiscale regelingen. Zo is het mogelijk om geld te schenken of na te laten zonder dat er belasting over hoeft te worden betaald.

lees meer

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier