16 oktober 2022 19:00 uur

Laurenscantorij & Laurensorkest
Wiecher Mandemaker - dirigent
Hayo Boerema - orgel
Anneke Bliek - sopraan
Wies de Greef - alt
Adrian Fernandes - tenor
Jelle Draijer - bas

Laurenskerk, Rotterdam

Begin je week met Bach! Zijn cantates plaatsen wij in hun oorspronkelijke context, ingebed in een kerkdienst. De cantatediensten duren een uur en zijn gratis toegankelijk, met collecte na afloop. Iedereen kan even tot rust komen in de prachtige, monumentale sfeer van de Laurenskerk.

Toelichting gravure

Voor de aankondiging van deze cantatedienst waren wij in eerste instantie op zoek naar een afbeelding van een vredesduif. Met 'Da pacem Domine' van Arvo Pärt op het programma van zondagavond wilden we de roep om vrede nog eens kracht bij zetten, visueel. Maar als je goed kijkt, zie je dat hier “Herr Christ” door de duif wordt aangewezen als “der einge Gottessohn.” Laat dat nu precies de titel zijn van de Bachcantate die we in deze cantatedienst zingen.

Op deze gravure van Cornelis Galle (1638-1678) zie je Johannes de Doper in zijn kamelenmantel, Maria die als gezegende maagd het kind Jezus in haar armen houdt, de stem uit de hemel bij de doop van Jezus en dus de duif als Geest van God die Jezus als Gods zoon aanwijst. Als geheel doet dit pastorale tafereel ons denken aan allesoverstijgende vrede.

> livestream

> liturgie

> poster

Toegang vrij, collecte na afloop.

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier