14 januari 2024 15:00 uur

Laurenscantorij
Wiecher Mandemaker - dirigent
Hayo Boerema - orgel
Pelgrim Brass XXL

Laurenskerk, Rotterdam

Aftellen tot nieuwjaar? Nee, aftellen tot de renovatie van het hoofdorgel van de Laurenskerk! Voordat de Rode Reus een paar jaar uit de running gaat, kun je nog genieten van onze specialiteit: de combinatie van het symfonische orgel en ons koor. Om dit bijzondere moment nog meer glans te geven nodigen we tien koperblazers uit. Samen laten we muziek van de Belgische componist Joseph Jongen horen. Dit wonderkind, geboren in de tweede helft van de negentiende eeuw, ging als zevenjarige al naar het conservatorium in Luik. Hij won de Prix de Rome en werd directeur van het conservatorium van Brussel.

Tijdens de oorlog verloor Joseph Jongen zijn broer en werd zijn zoon opgepakt door de Gestapo. Een tijdlang kwamen er daarom geen composities van zijn hand. Maar toen hij te weten kwam dat zijn zoon snel bevrijd zou worden door de Amerikanen, begon hij aan deze mis. Hij droeg de mis op ter nagedachtenis aan zijn broer. Gramophone noemde zijn mis een van de beste missen uit het midden van de twintigste eeuw.

Dit concert is een samenwerking tussen drie partijen: de Stichting Laurenskerk, de Vrienden van de Grote of Sint Laurenskerk en Laurens Vocaal.

Bestel kaarten via:

www.laurenskerkrotterdam.nl

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier