10 juli 2024 20:00 uur

Laurens Collegium
Wiecher Mandemaker - dirigent
Hayo Boerema - orgel

Sint Joriskerk, Amersfoort

 

Verplaatsing concert 'Faurés Requiem op zomertoer'

Het concert met Faurés Requiem op woensdag 10 juli in Amersfoort valt op dezelfde avond als de halve finale van het Europees kampioenschap voetbal. Op het plein pal naast onze concertlocatie de Sint Joriskerk wordt een evenement georganiseerd rondom de wedstrijd. Vanwege de verwachte geluidsoverlast heeft de organisatie van Orgelconcerten Joriskerk Amersfoort voorgesteld het concert te verplaatsen naar woensdag 11 september om 20.00 uur.

We hopen alle geïnteresseerde bezoekers op woensdag 11 september 20.00 uur alsnog te verwelkomen bij de uitvoering van Faurés Requiem.

 

 

Na het succes van afgelopen jaren gaan we weer op zomertournee samen met organist Hayo Boerema. In verschillende kerken door het land brengen wij Faurés beroemde Requiem. De Franse componist gaf aan de dodenmis een verrassende hoopvolle en harmonieuze toon. Zijn opvatting over de dood was namelijk niet gitzwart: "Het is een vreugdevolle bevrijding, een verlangen naar geluk aan de andere kant van het graf, eerder dan een pijnlijke ervaring". Hayo Boerema bekroont het programma van de tournee in diverse concerten met orgelwerken van Franse tijdgenoten.

Er is geen voorverkoop via een website. Kaarten koopt u uitsluitend bij de ingang van de kerk voorafgaand aan het concert.

> lees meer

 

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier