16 december 2018 16:00 uur

Laurenscantorij & Laurensorkest

Martha Bosch - sopraan
Elsbeth Gerritsen - alt
Adrian Fernandes - tenor
André Morsch - bas
Hayo Boerema - orgel
Wiecher Mandemaker - dirigent

Laurenskerk, Rotterdam

Om te vieren dat de herbouw van de Laurenskerk 50 jaar geleden werd voltooid, programmeren we nu ook eenmalig het gehele Weihnachts-Oratorium in de liturgie, zoals we van oudsher in de passietijd de Matthäus-Passion uitvoeren. Alle zes cantates verdelen we over een middag- en een avondgedeelte. Natuurlijk ook nu vrij toegankelijk! 

De plaatsing in het kerkelijk jaar is niet precies hetzelfde als in Bachs tijd. Het is op zondag 16 december 2018 nog geen kerst en de laatste cantate schreef Bach bijvoorbeeld voor Driekoningen. Desondanks is onze opzet wezenlijk anders dan de gebruikelijke concertuitvoeringen.

16.00 uur: deel 1, 2 en 3

19.30 uur: deel 4, 5 en 6

Uiterlijk 18.30 einde eerste helft en 21.30 einde tweede helft. Tussen de beide delen door is er de mogelijkheid om soep en broodjes te kopen.

Financieel is het een uitdaging om dit alles te organiseren. Daarom bieden we de mogelijkheid tot het adopteren van stoelen voor € 50,- op een beperkt aantal rijen. Wie een stoel adopteert, helpt ons de kosten te dekken en is bovendien verzekerd van een goede zitplaats. Abonneer je op onze e-nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van de gang van zaken.

Burgemeester Aboutaleb zal aan het begin aanwezig zijn om de afsluiting van de jubileumactiviteiten van de Laurenskerk te markeren. Er zullen enkele toespraken zijn voordat de eigenlijke cantatedienst aanvangt. 

De deuren van de Laurenskerk gaan open om 15.30 uur.

 

 

Alle beschikbare stoelen zijn inmiddels geadopteerd. Schrijf u in op de wachtlijst door een bericht achter te laten op het contactformulier, met uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en het gewenste aantal kaarten

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier