Het Laurens Collegium is het beroepskoor van Rotterdam en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau. “Het koor zong virtuoos en met overgave, en was daarbij woordelijk verstaanbaar.” (NRC) Het kamerkoor staat onder leiding van Wiecher Mandemaker.

Het Laurens Collegium zingt om de samenleving te doen stralen. Daarom bracht het diverse opnames uit die belangrijke gebeurtenissen en periodes in stad en land markeren, zoals de Tweede Kamerverkiezingen, de Passietijd en de herdenking op 4 mei. Ook richt het koor zich op andere aansprekende thema’s, bijvoorbeeld de natuur. Zo bracht het koor de cd/dvd-box Die Schöpfung uit. Ook presenteerde het in 2018 een vogelconcert in samenwerking met Natuurmonumenten, waarop in 2019 een passend vervolg kwam in de Internationale Koorbiënale.

Graag laat het Laurens Collegium zich verder inspireren door samen te werken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Residentie Orkest. Het koor kijkt terug op succesvolle projecten onder leiding van dirigenten als Frans Brüggen, Jaap van Zweden en Marcus Creed.

Het koor werkt graag samen met Laurensorganist Hayo Boerema in de Laurenskerk. Ook is het een graag geziene gast in de Doelen en op de andere Nederlandse podia, zoals het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, de Dr Anton Philipszaal, Vredenburg, De Vereeniging en Musis Sacrum.

Laurens Vocaal is de familienaam van de Laurenscantorij, het Laurens Collegium en het Laurens Symfonisch.

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier