Laurens Vocaal

Laurens Vocaal is de familienaam van de Laurenscantorij, het Laurens Collegium, het Laurens Symfonisch en het Laurensorkest. De instelling is een culturele ANBI en is opgenomen in het Cultuurplan van de gemeente Rotterdam. Sinds 2021 ontvangt zij ook ondersteuning vanuit Fonds Podiumkunsten. De organisatie wordt gedragen door een kleine professionele staf, gedreven vrijwilligers en betrokken Vrienden.

Missie

Zingen raakt de kern van het menselijk bestaan. Wie luistert naar koormuziek staat een moment stil in de drukte van alledag. In een land dat zoekt naar evenwicht en gedeelde waarden varen wij een zinvolle alternatieve koers die mensen diep raakt. Gretig en ambitieus nemen wij een breed, inclusief publiek mee in de wereld van de mooiste koormuziek.

Wij stimuleren onze musici, jong en gepassioneerd, zich te ontwikkelen naar een hoog niveau. Hierin is innovatie voor ons een sleutel tot kwaliteit en inspirerende programmering. We houden als vast baken onze rijke Bachtraditie. Wij hebben hart voor thuishaven Rotterdam en in het bijzonder voor de Laurenskerk. Wij zijn een artistiek hoogstaande en flexibele partner voor de Nederlandse klassieke muziekwereld.

Artistiek leider

Wiecher Mandemaker

Zakelijk leider

Gerda Ruiter

Bestuur

Koos van der Steenhoven, voorzitter
Hanna Kiewiet, secretaris
Sander Tulfer, penningmeester
Jean-Paul van Londen
Bart Bliek
Wessel Reinders

Laurens Vocaal is de familienaam van de Laurenscantorij, het Laurens Collegium en het Laurens Symfonisch.

contact

Laurens Vocaal
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurensvocaal.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier